Престоящото посещение на китайския премиер Ли Къцян у нас бе

...
 Престоящото посещение на китайския премиер Ли Къцян у нас бе
Коментари Харесай

Посрещаме китайския премиер на 7 юлиКопирано от standartnews.com

 Престоящото посещаване на китайския министър председател Ли Къцян у нас бе една от тематиките на диалога сред министъра на стопанската система Емил Караниколов, който е на посещаване в Пекин, и Джон Шан, министър на търговията. Визитата на Ли Къцян  в България ще е съчетана с провеждането на 7-та Среща на държавните ръководители на Инициативата „ 16+1 " на 7 юли 2018 година

  „ Приемаме тази аудиенция за предпочитана, а идната самодейност дефинираме като значим механизъм за стимулиране на капиталовите, търговско-икономическите, културните и други връзки с Китай ", съобщи икономическият министър.
    Джон Шан го увери, че ще насърчи китайските компании да влагат в България и да внасят повече български артикули, изключително от земеделския бранш.
    През 2018 г България ще бъде хазаин и на друга значима демонстрация – Срещата на локалните водачи на 16+1, която ще се организира в Пловдив през есента. Караниколов и Шан  разискаха още провеждането на идната сесия на Смесената комисия в Китай, чийто ръководител за българската част е българският министър.

  Той даде предложение Смесената комисия да бъде съчетана с негово последващо посещаване в Китай, обвързвано с присъединяване му в Китайски интернационален панаир за вносни артикули, който ще се организира на 5-10 ноември 2018 година в Шанхай.
    Предложение за съдействие в региона на промишлеността, търговията и осведомителните технологии бе разисквано по време на формалната среща сред Караниколов и министъра на промишлеността и осведомителните технологии на Китай господин Мяо Вей в Пекин. Срещата е част от формалната аудиенция на българския министър в Китай.     Двамата министри дискутираха концепцията за създаване на взаимен промишлен парк в България. За тази цел бе изразена подготвеност за съдействие от страна на Китайския център за развиване на осведомителната промишленост (КЦРИИ) към Министерството на промишлеността и осведомителните технологии.  
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР